maanantai 27. huhtikuuta 2015

Teemaistatusta ja iltapäiväteeherkkuja tyylillä. Englantilaisittain tietysti.

Viime viikonloppuna maistatimme teetä iloiselle naisjoukolle ja vastaanotto oli todella innostunutta. Ihmiset ovat kiinnostuneita tarinoista asioiden ja ilmiöiden takana ja kysymyksiä teestä satelikin mukavaan tahtiin. Stiinalla tarinoita teestä on kerrottavana lähes loputtomasti ja ryhmä kuunteli mielenkiinnolla Stiinan matkoista teetiloilla. Erityisesti mieleen varmasti jäi matka Intiassa, jossa pienellä potkurikoneella siirryttiin teetilalta toiselle vartioiden saattelemana, jotta vaaratilanteilta vältyttäisiin... En tässä yhteydessä kerro enenpää, mutta suosittelen tulemaan teemaistatukseemme niin kuulette koko tarinan!

Maistatuksessa arvioidaan myös teemassan ja haudutetun teen aromien yhtäläisyyksiä. 

Maistatuksessa olivat mukana Niipperin omat maustetut teet, Royal Fruit, Apple & Rose, Rhubarb & Cream ja Choco & Mint. Tilakohtaisista teelaaduistamme maistatuksessa olivat China White Wings, Japan Sencha Uchiyama ja Assam TGFOP1 Jamguri.

Royalista teimme ihanan raikkaan alkudrinkin, johon lisäsimme granaattiomenaa, jäisiä marjoja ja pikkusipauksen limemehua. Yksi vieraistamme keksikin tarjoilevansa Royal Fruitia kuohuviinin kanssa vappubrunssilla. Toimii todella hyvin!

Royal Fruit jäämurskalla ja marjoilla aloitti illan.

Minun ja Stiinan mielestä My Cup Of Tea (eli Niipperin versio brittiläisestä iltapäiväteestä) on niin hyvä juttu, että päätimme yhdistää teemaistatuksen kyseisen teeman ympärille. Siitähän syntyi kerrassaan täydelliset teekutsut! Ensin maistetaan teet todellisen teemestarin johdolla, jonka jälkeen siirrytään runsaan herkkupöydän ääreen sekä luonnollisesti nautitaan lisää maistatuksesta löytyneitä suosikkiteelaatuja. 

"Must" tarjottavia: skonsseja lemon curdilla ja kermavaahdolla, kurkkuleipiä, tartaletteja jne.



Unohtamatta tietenkään: vadelmamoussea & Matcha cup cakes...



Kaikkea saa ja pitää maistaa, joten teemme kaikesta pientä, kaunista ja herkullista.

Suorastaan syntisen hyviä suklaatartaletteja. -NAM!

Valmisteluista valmiiseen lopputuotteeseen. Kaikki rakkaudella tehtynä.


Herkuttelun lomassa teetä sai tietysti ostaa vielä kotiin vietäväksi. Äitienpäivälahjaksi lähti aika monta teepakkausta...


Pieniä teepakkauksia ostettiin ystäville lahjaksi. Ja tietysti myös itselle...

Saimme todella hyvää palautetta teepakkauksistamme. Olemme tarkoituksella halunneet antaa teelle aivan uudet "vaatteet", joita helmikanan sulka koristaa kauniisti. 

"Tea for two" soimaan, hyvä kirja ja kupillinen Choco & Mintiä herkkujen kera. Täydellistä.




Tässä iloiset "tee- ja ruokalähettiläät". Nautimme tilaisuudesta itse varmasti vähintäänkin yhtä paljon kuin muut mukana olleet!

Tällaista tällä kertaa. On tämä työnteko kivaa!


-Heidi & Stiina-

Ei kommentteja: